shutterstock_177336350.jpg
shutterstock_177124733.jpg
shutterstock_176341115.jpg
shutterstock_177336350.jpg

Добредојдовте на официјалната страна на ДСМ Ортопедика


Нашите родители ни говореа “најдолгото патување започнува со еден мал чекор”, но во ДСМ-Ортопедика ние велиме патувањето може да започне кога ќе застанете право на нозе облечени во нашите чевли! Некогаш и ние бевме деца и обожававме да се играме и скокаме пак дури и да се сопнеме по некогаш, забавата е во повторно станување и продолжување понатаму. Се чувствувавме како ништо да не е невозможно, ниедно место недостапно. Со нашата имагинација и одличен пар на чевли на нашите нозе ни помогна нам да одлетаме во непознатото. Ние сакаме децата да ја наследат нашата имагинација и да им дозволиме да ја видат и искусат нашата визија, бидејќи сепак тие се нашата иднина.

SCROLL DOWN

Добредојдовте на официјалната страна на ДСМ Ортопедика


Нашите родители ни говореа “најдолгото патување започнува со еден мал чекор”, но во ДСМ-Ортопедика ние велиме патувањето може да започне кога ќе застанете право на нозе облечени во нашите чевли! Некогаш и ние бевме деца и обожававме да се играме и скокаме пак дури и да се сопнеме по некогаш, забавата е во повторно станување и продолжување понатаму. Се чувствувавме како ништо да не е невозможно, ниедно место недостапно. Со нашата имагинација и одличен пар на чевли на нашите нозе ни помогна нам да одлетаме во непознатото. Ние сакаме децата да ја наследат нашата имагинација и да им дозволиме да ја видат и искусат нашата визија, бидејќи сепак тие се нашата иднина.

Нудат комфорност и флексибилност, лесно и слободно чекорење кои ги следат растот и развојот на детето чекор по чекор.

 
IMG_4921.jpg

Анатомија

Внатрешниот простор овозможува правилно ортопедско движење, кое се рефлектира на понатамошното здравје на вашето дете.

IMG_4064.jpg

Флексибилност

Ѓонот е мек и прилагоден овозможувајќи правилен развој на мускулниот систен на детските ножиња.

shutterstock_177124733.jpg

Состав


1.     Лице од природна кожа со најдобар квалитет кој овозможува дишење на стапалото.

2.     Постава од природна кожа со најдобар квалитет која го впива знојот и ја чува кожата на стапалото.

3.     Анатомска влошска која е обликувана така што овозможува правилен развој на детското стопало.

4.     Масажер за пета кој го смалува оптеретувањето и го релаксира петниот дел на стопалото при одење.

5.     Засилен луб за стабилност и контрола на положбата на стапалото при одење.

6.     Флексибилен и еластичен ѓон за удобено и сигурно движење на детето.

7.     Најдобриот избор за Вашето дете.

Состав


1.     Лице од природна кожа со најдобар квалитет кој овозможува дишење на стапалото.

2.     Постава од природна кожа со најдобар квалитет која го впива знојот и ја чува кожата на стапалото.

3.     Анатомска влошска која е обликувана така што овозможува правилен развој на детското стопало.

4.     Масажер за пета кој го смалува оптеретувањето и го релаксира петниот дел на стопалото при одење.

5.     Засилен луб за стабилност и контрола на положбата на стапалото при одење.

6.     Флексибилен и еластичен ѓон за удобено и сигурно движење на детето.

7.     Најдобриот избор за Вашето дете.

Лесни

Чекорот на вашето дете станува “пердувест” , лесен и оневозможува секаква деформација која е гарантирана од признаени и врвни експерти во медицината. Вклучени се и потребите за послено облекување во полза на времето.

Стимулација

Анатомската влошка што ја имаат ДСМ чевличињата заедно со другите стимулатори на одредени центри, постепено и ефективно го стимулираат стапалото за нормален развој на детето.

shutterstock_176341115.jpg

Совети


Изборот на квалитетни и удобни чевли е од големо значење за правилен развој на детското стопало.  При купување на детски чевли  и покрај предходно наведените фактори, потребно е да се земе во предвид и точниот број. Имајте го во предвид  континураното растење и развој на детското стопало и важноста на сезонското прилагодување на бројот на обувката, како би се овозможило правилен развој на детското ноже. Затоа при избор на бројот на обувката нека има слободен простор во предниот дел од 10 до 15 mm.

Совети


Изборот на квалитетни и удобни чевли е од големо значење за правилен развој на детското стопало.  При купување на детски чевли  и покрај предходно наведените фактори, потребно е да се земе во предвид и точниот број. Имајте го во предвид  континураното растење и развој на детското стопало и важноста на сезонското прилагодување на бројот на обувката, како би се овозможило правилен развој на детското ноже. Затоа при избор на бројот на обувката нека има слободен простор во предниот дел од 10 до 15 mm.